Försäkringar

Information om försäkringar

Alla gymnaster i Brommagymnasterna är försäkrade via föreningen. Det finns olika försäkringar beroende på ålder, träningens svårighet och tävlingsdeltagande. Försäkringarna som finns är Basförsäkring, träningsförsäkring och tävlingsförsäkring och dessa rekommenderas av Svenska Gymnastikförbundet och hanteras av Svedea AB.

Om skadan har varit framme och ditt barn har skadat sig på träning/tävling/läger ska ni anmäla detta och skicka en kopia till oss på anmälan.

Nedan finner du kontaktuppgifter för att anmäla din skada hos:

Svedea, skadeanmälan
Gäller för gymnaster
Tel: 0771-160 161
idrottsskador@svedea.se
Klicka här för att göra en skadeanmälan hos Svedea

Folksam, sakdeanmälan
Gäller för tränare, ledare, funktionärer
Tel: 0771-950 950
folksam.sport@folksam.se

Viktigt också att du anmäler skadan till ditt eget försäkringsbolag.

Om skadan varit framme


Vi rekommenderar dig att snarast ta kontakt med din husläkare eller jourläkarmottagning om du har skadat dig. Har de inte kompetensen själva kan de remittera dig till en specialist alt. en sjukgymnast, kiropraktor etc. Vid besök hos läkare och sjukgymnaster som har avtal med Landstinget gäller högkostnadsskyddet. Läs mer om det på www.1177.se och för barn upp till 18 års ålder är det fri sjukvård (dock ej akutvård som kan kosta).

Har du drabbats av en knäskada rekommenderar vi dig att ta kontakt med Capio Artor Clinic (Vallhallavägen 91). De har en akutmottagning där de tar emot akuta knäskador. Så har du drabbats av en knäskada och uppfyller följande villkor kan du ta kontakt med dem:

1. Du har en olycksfallsskada.
2. Skadan får vara högst 1 vecka gammal.
3. Du ska inte vara yngre än 15 år.

Om du skadat dig eller har ont


Det finns många duktiga sjukvårdspersoner som du kan anlita. Brommagymnasterna tar därför inte ställning och rekommenderar inte någon speciell. Vi har dock följande information:

På Sport & Rehabkliniken i Åkeshov finns det många olika sjukgymnaster och några av dem är anlitad av Gymnastikförbundet för att se om våra landslagsgymnaster i artistisk gymnastik. Sport & Rehabkliniken på Torsgatan 19 finns också sjukgymnaster som är duktig på gymnastikskador.

Arbetar du med idrottsskador är du välkommen att höra av dig till BG´s kansli. Vi har behov av att kunna ge råd om specialister som kan behandling av skador uppkomna på grund av överbelastning eller vid utövning av gymnastikövningar. Ring eller maila oss, 08-128 754 00 eller info@brommagymnasterna.se.