Nyhetsarkiv

Riksettan herr

2021-11-23

Brommagymnasterna ställde upp med 3 lag i herrklassen där två av lagen bestod av seniorgymnaster och det tredje laget av juniorgymnaster. 

Med tävlingens högsta svårighet i alla tre redskap kunde senior lag 1 konstatera att det vunnit alla 3 grensegrar samt mångkampen. Bedrifterna var många under tävlingen för herrarna där vi kunde för första gången bevittna helstart - handvolt - dubbel sträckt volt med 1,5 skruv på tumbling i svenskt gymnastiksammanhang, herrarna hade hela tre stycken debutanter på trippel volt med 2,5 skruv med ytterligare chans på en till där gymnasten inte kom helt rätt och valde en säker utgång med en annan trippelvolt.

Senior herr lag 2 var även dem med i mångkampen där många fick testat varv som arbetats med under tävlingspausen. En slutpoäng på 49.900 tog dem till en 4:e plats i mångkampen. 

Juniorherrarna ställde upp i grencuper och deltog i trampett och tumbling. Som första juniorlag i svensk historia tävlade dem på dubbel sträckt volt med dubbel skruv som likavarv, hög svårighet och stor bredd i gruppen ledde dem till två stycken tredjeplatser i grenfinalerna och Brommagymnasterna kunde konstatera att de lämnade tävlingen med 6 medaljer totalt.