Nyhetsarkiv

Guldregn!

2021-11-02

 

I helgen var det dags för Rikstvåan 13-16 år och JMM-kvalet att avgöras i Göteborg. 

Brommagymnasterna ställde upp med ett lag i Rikstvåan och 2 lag i JNM-kvalet (ett lag i damklassen och ett lag i herrklassen. 

För de flesta gymnasterna var detta den första fysiska tävlingen på nästan 2 år. 

Tävlingen startade på lördagen med JNM-kvalet och efter en spännande tävling stod det klart att båda lagen stod som segrare i respektive klass. Båda lagen kommer nu att få representera Sverige på JNM i Danmark i april 2022. 

På söndagen var det dags för våra USM damer att tävla Rikstvåan 13-16 år. Tävlingen startade med tumbling där de körde sina varv nästan felfritt. Efter tumbling var det dags för trampett. Där tävlande många av tjejerna på nya varv och de lyckades få dagens näst bästa poäng. Tjejerna avslutade tävlingen med fristående där de danstade till sig den högsta utförandepoängen på hela tävlingen. Deras friståendepoäng blev en av dagens högsta. 

Laget var ett av de yngsta på tävlingen och många gymnaster som aldrig tävlat utanför Stockhom. Efter att 22 lag hade tävlat klart stod det klart att tjejerna hade knipit gulmedaljen! 

En historisk helg i Brommagymnasternas historia och vi säger stort grattis till alla gymnaster och tränare till framgångarna!