Nyhetsarkiv

Inomhusträning för barn födda 2005 och senare öppnas upp!

2021-01-22

Idag, fredag den 22 januari, har vi fått besked av Stockholm Stad att de tagit följande beslut med anledning av de nya besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten lämnade igår:

All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn födda 2005 eller senare startas under förutsättning att verksamheten kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.
Simhallarna, samt gym och gruppträning, är fortsatt stängda för allmänheten. Anläggningarna håller endast öppet för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare på bokade tider.
Idrottshallarna och ishallarna är öppna för skolans idrottsverksamhet samt för föreningsverksamhet för barn födda 2005 och senare.
Yrkesverksam elitidrott är fortsatt undantagen.

Träning inomhus är inte tillåten för personer födda 2004 eller tidigare.
Omklädningsrummen kommer inte att vara tillgängliga på anläggningarna. Detta innebär att man byter om hemma innan träningen. Anledningen till att hålla omklädningsrummen stängda är för att pandemilagen sätter stora begränsningar för hur många man kan vara i dessa utrymmen.

Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas. Det är ett ansvar som ligger på oss alla. På idrottsanläggningarna har Idrottsförvaltningen satt upp skyltar för att informera om det maxantal som gäller för respektive anläggning/plats. Det är viktigt att detta följs och att man inte är fler i lokalen än vad som är tillåtet.

Detta innebär att vi from måndagen den 25 januari kan starta upp verksamheten för våra grupper med barn födda 2005 och senare.

Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn på träning gör det utomhus och följer inte med in i hallen.

Det kommer inte finnas någon möjlighet att vara inne i hallen utanför träningstid. Du bli insläppt strax innan start och du måste lämna lokalen direkt efter avslutad träning.

Det som nu är beslutat gäller i första hand till den 7 februari och Stockholm Stad öppnar för träning både inomhus och utomhus för barn födda 2005 och senare. Därefter görs nya överväganden sett till besked från myndigheter och aktuellt smittläge i regionen.

Vi håller oss uppdaterade på vilka restriktioner som gäller för idrotten och informerar er så snart vi får ny info som påverkar vår verksamhet.

Trevlig helg!