TränareFör att bli medlem i Brommagymnasterna och börja träna i någon av våra grupper så behöver du antingen gå till vår bokningssida och boka plats i någon av våra grupper direkt eller göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det finns en ledig plats i en grupp som passar dig.

Om du önskar information om våra priser eller i vilka områden vi har grupper idag så klicka på knapparna ovan för mer information. Brommagymnasterna är en ideell förening vilket innebär att vår verksamhet bygger på frivilliga krafter och majoriteten av våra tränare är ideella. Vi har några anställda tränare som i första hand tränar våra äldre SM-lag, men majoriteten av våra tränare är engagerade föräldrar eller äldre gymnaster som antingen är tränare vid sidan av sin egen träning eller som lämnat sin aktiva karriär bakom sig och sadlat om till tränare.

Bli tränare

Vi söker alltid efter personer som har ett stort intresse för idrott och vill bli tränare hos oss för barn och ungdomar. Vi utbildar alla våra tränare och tillhandahåller färdiga lektionsplaneringar. Vi söker både dig som vill engagera dig mycket eller bara vill hjälpa till vid behov.

Att vara tränare inom Brommagymnasterna innebär att du ingår i ett tränarteam om minst två tränare som delar på uppgifter och ansvar. I tränaruppgifterna ingår planering och genomförande av träningspassen och till din hjälp får du färdiga träningsplaneringar anpassade till den ålder som du ska vara tränare för. Information till och kontakt med föräldrar och kansliet samt närvaroregistrering.

Att vara tränare inom gymnastiken är utmanande och väldigt roligt. Är du förälder får du ett gemensamt intresse med ditt barn och du får vara med och bidra till att barn och ungdomar får röra på sig och skapa grunden för ett aktivt liv. När man går in som tränare för sitt barns grupp får barnet förtur i kön och en plats i gruppen som man som förälder blir tränare för.

Vi ser gärna att du själv varit aktiv eller ledare inom idrotten och det är en fördel om du är eller har varit gymnast men det är inget krav. Du ska framför allt tycka om att lära ut och leda grupper och vara en god förebild.

Hur anmäler jag mig till att bli tränare?
Om du är intresserad av att bli föräldratränare kan du anmäla det samtidigt som du anmäler ditt barn till kön. Det går också bra att maila oss på info@brommagymnasterna.se och skriva att du är intresserad av att bli tränare. Skriv då också namn på ditt barn om du är förälder samt om du har några specifika önskemål om dag och tid. Vi kontaktar sedan dig för att stämma av när det är aktuellt för dig eller om vi har en grupp nu direkt som du kan gå in i.
Du kan också anmäla ditt intresse oven genom att klicka på "Bli tränare".

Tränarsidor

Här kan du som är tränare i Brommagymnasterna hitta information som gäller för alla tränare inom föreningen. Här kan du bland annat hitta info om:

Utbildning
Tränarkod
Tränarportal
Årskalender
Tävlingsbokning
Lägerbokning
Arvode
Allmän info